Mentoring

Akkor jársz jó helyen ha tanulni szeretnél és megtudni miként fejlődhetsz gyorsabban a fotózás területén.

Mentoring

Ha tanulni jöttél mert fejlődni akarsz akkor már biztosan ismersz vagy személyesen vagy pedig valamilyen online felületről, így nem mutatkozom külön be!

Egyszerűen csak örülök, hogy itt vagy!

Ha még nem tetted volna kövess kérlek a youtube csatornámon és nézz meg minél több videót! Igyekszem hasznos anyagokat készíteni számotokra, és igyekszem jól szórakoztatni magam vele. ?

Mentoring képzés

Na de mi is ez a személyes képzés?

Ez egy gyorsítósáv, egy recept az álmaid eléréséhez ami az alapok megszilárdításával kezdődik, tudatosítja a technikai összefüggéseket, megtanít látni a fényt és a kompozíciós elemeket, megbarátkoztat a kültéri és a stúdióvakuzással és az utómunkával ér véget. De ezzel a ponttal csak a képzés ér véget, a kapcsolattartás és a további segítség nem! A legfontosabb viszont az, hogy már itt látatlanban tudatosítsam benned, hogy a profi fotóssá válás útja sokkal hosszabb és nem tanítható mert ehhez egy nagyon fontos belülről fakadó tulajdonság elengedhetetlen kellék, ez pedig A FÁRADHATATLAN KITARTÁS!

 

NEM MINDENKINEK AJÁNLOM!

Csak olyan tanítványokat fogadok el akik megfelelő alázattal rendelkeznek a fotózás irányába és valóban tenni akarnak azért, hogy ezt a sokoldalú és nehéz hivatást elsajátítsák! A fotós szakma nem egyenlő a könnyed kattintgatással a jó csajokkal vagy a jó bulikkal. (ahogy azt sokszor a kívülállók látják)

Akkor vagy jó irányban ha…

… A fotózással kelsz és azzal fekszel, ha minden gondolatod ekörül forog és az összes szabadidődet ezzel töltöd, ha sehová nem mész fényképezőgép nélkül, és ha valamilyen eszközöd hiányzik de nincs rá pénzed akkor azt összefabrikálod magadnak. Gratulálok! Neked semmi nem állhat az utadba!

 

Rengeteg feladat áll előtted!

A szakma fortélyainak elsajátítása csak az első és a legkönnyebb lépés! Tudnod kell kommunikálni és konstruktívan együttműködni a legkülönbözőbb emberekkel, mert szolgáltatóként nem csak egy “főnök” rigolyáihoz kell alkalmazkodnod! Fel kell tudnod építeni egy stabil vállalkozást, mert az anyagi gondok idővel kiölhetik belőled azt az örömöt amiért fotózol.

 

Mentoring modulok

Mentoring modulok

01

Technikai és elméleti alapok

Sokan gondolják, azt hogy mindent tudnak a felszerelésükről. Sajnos az eddigi tanítványaim 100%-ára igaz volt, hogy ez tévedés! Pedig nagyon fontos az, hogy ha megálmodsz egy képet, vagy meglátsz egy pillanatot akkor pontosan tudd melyik lencséhez és milyen beállításhoz kell nyúlnod.
Ebben az első részben átbeszélünk mindent amit már esetleg tudsz és amit még nem. Végignézzük a fényképezőgéped fontos funkcióit az alapérték összefüggéseit és a képekre gyakorolt hatását. Átbeszéljük és kipróbáljuk az objektíveid tulajdonságait és a leképezési szabályosságait. Valamint megtanuljuk mi is az a pontos expozíció.

}

A modulhoz szűkséges idő:

3 óra

A modul ára:

30.000 Ft

p

Kötelező/opcionális:

A modul elvégzése kötelező!

Kell modell?

Modell nem kell.

02

A környezeti fény

A második részben a jó kép egyik legfontosabb kellékét a fényt és az ő tulajdonságait vesszük át. A fény minősége ugyanis nagyban befolyásolja a fotónk hangulatát. És az a profizmus egyik alapvető mérőfoka. A fény nagyon sokrétű és bonyolult ezért sok megbeszélni valónk lesz vele kapcsolatban! Változó lehet a beesési szöge, a színe, az erőssége, és a keménysége is. A témádhoz illő fény megválasztása nem egyszerű feladat. A legbonyolultabb viszont az amikor meg van kötve a kezed egy fotózásnál, és a meglévő rossznak tűnő fényviszonyok között kell elkészítened a lehető legjobb képeket.
Itt már tudnod kell manuális módban pontosan exponálni.

}

A modulhoz szűkséges idő:

3 óra

A modul ára:

45.000 Ft

p

Kötelező/opcionális:

A modul elvégzése kötelező!

Kell modell?

Modell nem kell, de jó ha van! Ha nincs akkor rajtam nézzük a fényt.

03

A letisztult kompozíció

A kompozíció a fény mellett a másik legfontosabb és talán az egyik legbonyolultabb dolog ami a fotózás során nehezíti a dolgunkat. Itt nem csak arról van szó, hogy tedd a témát a harmadolóra és ne nézzen ki a képből, erre anyukám is képes! Egy belvárosi zavaros környezetben viszont, ahol belógnak a vezetékek az oszlopok az autók és rengeteg különböző épület már nem mindenki képes jó fényképet készíteni! Fontos tudnod, hogy hol helyezd el a modelled, melyik szögből lesz legjobb a kép, és milyen arányokat használj a fotózás közben, hogy a legjobban be tudd mutatni a témádat.
Ennél a résznél már elvárás, hogy a jó fényt is megtaláld!

}

A modulhoz szűkséges idő:

3 óra

A modul ára:

45.000 Ft

p

Kötelező/opcionális:

A modul elvégzése kötelező!

Kell modell?

Kell modellt szerezned!

04

Stúdióvilágítás

Miután előzőleg megtanultuk a helyes expót, azt hogy mi számít jó fénynek és ezt a tudást alkalmaztuk nehezítő körülmények között terepen is. Most megismerkedünk a stúdióban történő vakuzással, a fényformálókkal és a fény precíziós beállításaival. Elindulunk egy vakuval fényformáló nélkül és eljutunk egy tökéletes business portré világításig amiben akár 3 vaku is villanhat és derítőlap is van. Fontos része ennek az alkalomnak, hogy lásd: nem kell drága felszerelés és mindenféle extra cucc ahhoz, hogy egy egy ütős képet tudj világítani.

}

A modulhoz szűkséges idő:

3 óra

A modul ára:

60.000 Ft

p

Kötelező/opcionális:

A modul elvégzése kötelező!

Kell modell?

Kell modellt szerezned!

05

Vakuzás kültéren

Már biztosan észrevetted, hogy fokozatosan nehezednek az egyes oktatási alkalmak itt a mentoring programomban. Ez így van ennél a pontnál is! Ugyanis ezen a napon a vaku fényét hangoljuk össze a nappali környezeti világítással. Ilyen esetben a legnehezebb vakuzni, mert nem látod úgy a fényt mint egy sötét stúdióban és oda kell figyelned a nap és a vaku megfelelő balanszára a fények irányára és a kompozíciós részben vett háttérelemek rendszerére is. Vajon készen állsz erre a megmérettetésre? Ha lelkiismeretesen megcsináltad a feladatokat amiket az egyes alkalmak között adtam akkor biztosan!

}

A modulhoz szűkséges idő:

3 óra

A modul ára:

45.000 Ft

p

Kötelező/opcionális:

A modul elvégzése opcionális.

Kell modell?

Kell modellt szerezned!

06

A rendszervaku varázsa

Fellélegezhetsz! Ha eddig odafigyeltél itt már minden fontos dolgot tudsz! De akkor miért is kell egy külön alkalom ebben a témában? Hát azért mert valószínűleg a fényképezőgép tetejéről indított vaku villanással kell a legtöbbször és a lehető leggyorsabban megoldanod helyzeteket egyes rendezvényeken ahol türelmetlenek az emberek vagy esküvőkön ahol másodpercek alatt tova szállnak a jó pillanatok.
Ami ide nagyon kell az a környezeti fények ismerete és a megfelelő balansz megtalálása na meg a rendkívül gyors gépkezelés.

}

A modulhoz szűkséges idő:

2 óra

A modul ára:

30.000 Ft

p

Kötelező/opcionális:

A modul elvégzése opcionális.

Kell modell?

Modell nem kell, de jó ha van! Ha nincs akkor rajtam nézzük a fényt.

07

Éjszakai portré

Az éjszakai portrézás az egyik kedvenc részem, ugyanis itt irtom ki belőled a magas isoval kapcsolatos félelmeidet. Ekkor már tudsz mindent a fényről azt viszont még talán nem látod tisztán, hogy a fény mennyi féle lehet, és hogy nem a fény mennyisége számít hanem az iránya. Ezen az alkalmon már párosokat keresünk a fotózásra mert az, hogy két ember arcán is jó legyen a fény már egy kicsit erősebb feladat. Ehhez az oktatáshoz elengedhetetlen egy közepes gyúlytótávolságú nagyobb fényerejű lencse! Állvány kell? Nem azt most felejtsd el!

}

A modulhoz szűkséges idő:

3 óra

A modul ára:

45.000 Ft

p

Kötelező/opcionális:

A modul elvégzése opcionális.

Kell modell?

Kell modellt szerezned, lehetőleg egy párost!

08

Hatékony utómunka

Ha végigértünk a fotó technikai részein akkor érdemes megtanulni a legutolsó lépést, mégpedig a képek kidolgozását! Sokan azt gondolják, hogy ebben nagyon prók és néhány presettel szuper moody képeket készítenek! Na ha ilyet meglátok nálad akkor tényleg előkerül a BÉZBÓZ! Az utómunka arra való, hogy azokat a hibákat kijavítsd amiket előzőleg a fotózás során nem tudtál kiküszöbölni vagy nem vettél észre. Na meg ott vannak a börhibák, amit nagyon csúnyán műanyagra is lehet vasalni de természetesen is eltűntethetőek.

}

A modulhoz szűkséges idő:

3 óra

A modul ára:

30.000 Ft

p

Kötelező/opcionális:

A modul elvégzése opcionális, de ERŐSEN AJÁNLOTT!

Kell modell?

Modell nem kell.

 

Nagyon fontos:

Az, hogy úgy tanulj meg fotózni, hogy a kép akár már nyersen is megállja a helyét! Különben hidd el idővel azt veszed észre, hogy az egész életedet a photoshop és a lightroom előtt töltöd, folyamatosan éjszakázol, nem vagy kipihent és csúszol a határidőiddel. Ami pedig a legfontosabb nem lesz időd a számodra fontos emberekre, és elveszik benned az alkotási vágy. Mindkettő nagyon fontos eleme a boldog életnek.

ÉN PEDIG AZT AKAROM, HOGY BOLDOG LÉGY!

Az, hogy melyik részt választod már rajtad áll!

Ha teljes képet szeretnél kapni a technikáról akkor érdemes végigtanulni az egészet! Ha így döntesz akkor 3 nagyon fontos extra előnyre teszel szert!

A közös fotózások alatt hallod és látod hogyan kommunikálok a modellekkel, hogy miyen apróságokon múlik egy egy jó póz, hogy mitől lesznek természetesek a képek és mit kell tenned hogy előcsalj néhány jó pillanatot. Ezekre nincs külön alkalom mert mindig a szituáció hozza, de ha figyelsz felkészülhetsz!

A másik fontos dolog pedig az, hogy ellenőrzött feltételek között tudsz gyakorolni, és ott leszek ha valamit nem megfelelően csinálsz. Segítek az önálló feladatoknál és irányítalak. Minél többet fotózol annál jobban fog menni. A szabályokat és az összefüggéseket nem elég tudni! Ezeket készség szinten kell elsajátítanod!

A több alkalom több házifeladattal jár amivel tulajdonképpen duplázod az okatásokon szerzett gyakorlatod, mert minden alkalom után adok neked különböző feladatokat amiket meg kell fotóznod egyedül is, hogy lássam: Mindent megértettél!

Hogyan tovább?

1, Írj nekem emailt amiben mesélsz kicsit magadról és a kapcsolatodról a fotózással.

2, Írd le milyen szinten állsz és mondd el, hogy kerültél vele kapcsolatba és mi a célod vele.

3, Oszd meg velem néhány legkedvesebb vagy legjobban sikerült fotódat.

4, Add meg a telefonszámod, hogy fel tudjalak hívni.

5, Egyeztetni fogunk egy személyes találkozót mert amíg nem ismerlek nem fogom elvállalni a tanításodat.

6, Belevágunk a heti 1 alkalmas mentoring projektedbe.

Fotó: Bóna Tibor / személyes képzés 2. alkalom.

Ne menj sehová mert van még itt valami a számodra!
Nyugi ez már rödidebb lesz!

Az létezik, hogy úgy fejlődj és úgy vegyél igénybe egy személyes foglalkozást,
hogy ki sem teszed a lábad a lakásból?

Ez nem is kérdés hisz a nemrég kialakult helyzet miatt az egész világon minden szolgáltatás az online aranykorát éli!

Na de elég a mellébeszélésből!

Szerkezeti elemzés

Mutasd meg nekem az egyik teljes fotósorozatod, és nézzük át együtt! Elemezzük ki a képeket egyesével és a sorozatot egészben is tekinve. Így megudod a visszatérő hibáidat és a leggyorsabb módját annak, hogy készíthetsz jobb anyagokat!
Fontos, hogy egy egy képről nem lehet messzire menő következtetéseket levonni mert az sikerülhetett véletlenül is jól vagy rosszul. De egy teljes sorozat sosem hazudik! Egy teljes anyag nyitott könyv abból minden kiderül!

A szerkezeti elemzés konzultáció díja:

12.000 Ft / óra

p

Jelentkezés:

Jelentkezésedben várok tőled egy bemutatkozást és a kiválasztott sorozatod letöltési linkjét amit az alábbi címre küldhetsz el:
debergabor@gmail.com

Az pedig, hogy rólad vagyis a fotós tudásodról mik derülnek ki megtudhatod ha jelentkezel hozzám szerkezeti elemzésre egy kiválasztott sorozatoddal! Felhívlak telefonon, vagy beszélünk videómegosztással! Ha kell akkor megosztjuk a képernyőt is és akár néhány egyszerűbb photoshop beavatkozással megmutatom, hogy lehetnek mégjobbak a már elkészített fotóid!

Ez az elemzés tulajdonképpen egy konzultáció ahol bármilyen kérdésere szívesen válaszolok, és bármit elmagyarázok amit csak tudok és téged is érdekel!

Köszönöm, hogy végigolvastad!

Várom a jelentkezésed és remélem hamarosan találkozunk!