Minden amit az esküvői csomagokról tudni érdemes!

Ide részletesen és érthetően igyekszem leírni minden fontos dolgot ami amúgy nagy valószínűséggel el fog hangzani a találkozón is ha mellettem döntötök, vagy az esküvőtökkel kapcsolatos levelezéseinkben.
(persze ha valami még érdekel, nyugodtan kérdezz rá!)

Ajánlatkérés

Bármilyen email vagy online elérhetőségemre várom az üzeneted akár telefonon is hívhatsz, de akkor is fogok emailt kérni!

Bármelyik kapcsolati űrlapon is írhattok, amit a weboldalamon találtok!

Nagyon fontos, hogy a dátumotokat is beleírjátok a levélbe, mert ettől függ leginkább, hogy ott tudok-e lenni az esküvőtökön.

Minden üzenetre válaszolok 24-36 órán belül! Ha valamiért nem kaptok választ akkor nézzétek meg hátha a spam mappában landolt az üzenetem!

Pontosítás:

 • Ha megfelelő a vállalási díj és engem akartok fotósotoknak, és a dátum is szabad a naptáramban akkor egy személyes találkozóra kell sort keríteni ami Budapesten vagy Székesfehérváron kivitelezhető. Ha külföldiek vagytok akkor pedig videóhívás formájában.
 • A találkozón megismerjük egymást, és átbeszéljük az elképzeléseiteket, ha élőben is szimpatikusak vagyunk egymásnak, és szívesen “dolgoznánk” együtt akkor elkérem a számlázási adatokat.
 • Kiállítom és elküldöm a 40e Ft foglalóról szóló számlát elektronikus formában. A megjegyzés mezőbe fel lesz tüntetve a nevetek a dátumotok és az esküvőtök helyszíne. Amint megérkezik az utalás a számlámra, írok nektek egy visszaigazoló levelet és bekerül fixen a dátumotok a naptárba.
 • Minden további apróbbnak vagy jelentéktelennek tűnő információt is várok emailban az esküvőtök napjáig! Főleg a helyszíneket és a nap forgatókönyvét.
 • Ha Budapesttől vagy Székesfehérvártól 70km-nél távolabb van az esküvő, akkor nagy valószínűséggel fogok kérni tőletek szállást is aznap estére magamnak és a asszisztensemnek / másodfotósnak.
 • Ha kértetek jegyes fotózást, akkor tavasszal vagy ősszel emiatt külön keressük egymást! Ezt nem a teljes csomaggal együtt kell rendezni, hanem a fotózás után az erről szóló számla kiállítását követően. (ami általában a képek átadása után van)
 • Az esküvőtök dátumának közeledtével egyre sűrűbbé válik a kommunikáció akár emailban akár telefonon!
 • Az esküvőtök hetének elején egy utolsó telefonos egyeztetést tartunk helyszínekről, időpontokról.

Az esküvő napja

 • A nap forgatókönyvében fixált időpontra már készen állok / állunk a fotózásra.
 • A forgatókönyvben fixált időpontokhoz és helyszínekhez tartjuk magunkat kivéve, ha valamilyen nem várt dolog végett át kell szervezni az eseményt (pl: időjárás).  Ekkor a ceremóniamesterrel és veletek egyeztetve közösen döntünk az optimális megoldásról.
 • Nem dohányzunk, és feleslegesen nem nyomkodjuk a telefonunkat, ha finom étellel vagy frissítővel kínálnak minket azt elfogadjuk, de alkoholt nem fogyasztunk a forgatókönyvben lefixált zárási idő pontig.
 • Vacsorával és az állófogadás ételeivel rendszeresen megvendégelnek minket amit nagyon szeretünk. 🙂
 • A rendelkezésre állás alatt készséggel elkészítünk minden fotót amit kértek tőlünk. Ha a násznépből kérnek tőlünk képeket azt is örömmel elkészítjük de ha a kérés egybe esik valamilyen veletek kapcsolatos fontos momentummal akkor a násznépből érkező kérést később egy alkalmas időpontban valósítjuk meg.
 • Mindenkivel barátságosan viselkedünk és segítőkészek vagyunk. 🙂
 • Vakut csak akkor használjunk szertartások alatt, ha semmiképp sem megoldható nélküle a fotózás.
 • Vakukat a tánctér néhány pontjára valószínűleg el fogunk helyezni egy egy állványon.
 • Drón használatára, csak akkor van lehetőség ha az időjárás megengedi és a helyszín kevésbé frekventált helyen van, valamint ha másodmagammal érkezem az esküvőre fotózni. Ha Drónos képeket is szeretnétek azt jelezzétek még az esküvő előtt!
 • A fotózást rendszerint záróképek elkészítésével fejezzük be amelyeket este egy félreeső helyen készítünk el a sorozat végére rólatok.

Utómunkák:

 • A képek leválogatása a fontos és jó pillanatok megtartásával kiemelésével. Átlagos esküvőkön 5-600db fotó marad így fenn a rostán.
 • Az összes kép átesik egy alap szerkesztésen ami azt jelenti, hogy a hangulatnak megfelelően végzünk színkorrekciókat világosság és sötétség állítást, kontrasztosítást valamint a vágással kapcsolatos beavatkozásokat.
 • A beállított / kreatív képeken bőr retus is alkalmazunk eltüntetve a bőrhibákat és mindent amire esetleg megkértek.
 • A képek egy részét fekete fehérben is elkészítjük, de ezek mellett minden alkalommal megtalálható lesz a színes verziójuk is.
 • Az utómunka folyamat vége a slideshow készítése amibe kiválasztjuk a legkifejezőbb képeket amik elmesélik a nap történetét. És teszünk alá egy licence mentes zenét amire a képek egymást követő sorrendben fognak váltakozni.

Átadás:

 • A teljes anyagot először kis (közösségi médiára optimalizált) méretben küldöm át, hogy minél előbb meg tudjátok nézni őket. A nagy méretű fájlokat pedig csak később amint felszabadul a tárhely vagy lesz alkalmam feltölteni őket.
 • Minden képet őrizzetek meg akár különböző diskekre másolva a biztonság kedvéért, mert én nem vállalom, hogy nálam 10 év múlva is elérhetőek lesznek! (habár én is kimásolom őket külső merevlemezre)
 • A legjobb ha rendeltek albumot is, mert abban tuti megmaradnak a képek 150 évig! 🙂
 • A képeket logo nélkül kapjátok meg!

Fizetés:

 • Az este végén borítékba készített összeget nem fogadok el. Ezt minden esetben a képek utómunkálatai és átadása után egy számla kiállítását követően fogom kérni készpénzben vagy utalással.
 • 1. Lépés a 40e Ft foglaló (2020) 2. Lépés (ha van) jegyes fotózás árának rendezése. 3. Lépés pedig a kész képek átadása után a fennmaradó összeg rendezése.
 • Ha fotókönyvet is szeretnétek rendelni annak az árát a gyártás előtt fogom elkérni.

A kreatív fotózás (aznapi):

Ez jelenti azokat a beállított képeket amiket az esküvőtök napján teljes harci díszben csinálunk! Erre nettó 2 órát szoktam kérni, hogy különítsetek el a forgatókönyvben. Ennyi idő alatt mindenkiről lehet egy jó sorozatot készíteni, ha nincsenek extra zavaró tényezők. Ezért szükséges, hogy a képek lehetőleg ne a vendégek előtt készüljenek, és a családot is el tudjuk különíteni erre az időre. A 2 óra alatt maximum 2 helyszínt érintsünk amihez autóba kell ülni különben felesleges kapkodássá válik a fotózás. 50-60db kép biztosan készül. A készült képek szerkesztve, retusálva és egy részük fekete fehérítve is lesz, amiket digitális formában adok át kis és nagy méretben logo nélkül.

Külön napi kreatív fotózás:

Ez a nyugalmat szerető párosok kedvence. Mehetünk akár távolabbi helyszínre. Tudunk fotózni a megfelelő fényben. Nem az esküvő napjából vesszük el az időt, és még nem stresszeltek az esküvőn, vagy már nem stresszeltek rajt! Illetve ez a fotózás tud hosszabb is lenni, ha szűkséges! Ilyenkor már csak a kreativitás szab határt a fotóknak! A készült képek szerkesztve, retusálva és egy részük fekete fehérítve is lesz, amiket digitális formában adok át kis és nagy méretben logo nélkül.

Esőgarancia:

Ha az esküvőtök napján az időjárás végett nem lenne lehetőségünk elkészíteni a beállított képeket akkor azt egy másik napon felár nélkül bepótoljuk.

Album

Ez egy olyan kézzel készült örökélet garanciás minőségi könyv amiben a lapjain a ti fotóitok állnak. Ezek a képek egy meglehetősen vastag kartonra vannak kasírozva minden oldalon. A fotókat vegyszeres eljárással hívják elő, és nem egyszerű nyomtatással. Ezzel sokkal tartósabbak mint a nyomtatott képek.

A jegyesfotózás:

Páros sorozatnak is lehet nevezni. Az különbözteti meg az esküvői kreatív fotózástól, hogy itt hétköznapi ruhában vagytok és így készítünk rólatok fotókat különböző helyeken és pózokban. Ez segít megismernünk egymást és feloldódnotok majd az esküvő napjára. 1-1.5 órát vesz igénybe 30-40db fotó készül általában.

A készült képek szerkesztve, retusálva és egy részük fekete fehérítve is lesz, amiket digitális formában adok át kis és nagy méretben logo nélkül.