Schram András workshop – 2015 ősz

Aki odafigyel a fotózás világára, ne adj’ isten benne dolgozik, annak nem kell külön bemutatnom Schram András munkásságát. Ő egy világhírű, magyar esküvőfotós, akinek munkáját szerte az Egyesült Államokban ismerik, becsülik, ráadásul új trendeket teremtett a portréfotózás tekintetében is.

Andrásra, amíg nem ismertem, csak úgy gondoltam, mint afféle titokzatos varázsló, aki mindig képes életre kelteni a fotókat az igazán érzéki pillanatok megragadásával.

2014 -ben találkoztam vele először az alap, majd a haladó oktatásán. Igaz, ekkor már jó pár év tapasztalat volt a hátam mögött, de a kollégák azt mondták: “ha még nem jártál Andrásnál, akkor mindenképp az alap oktatással kezd!”. Akkor még nem tudtam miért mondják ezt, de hallgattam rájuk – és nem bántam meg, hogy félretettem a büszkeségem!

Nem csak jó hangulatú oktatásban volt részem, de hihetetlenül sokat tanultam is a segítségével.

2015 végén szülővárosomban, Székesfehérváron volt az alapozó képzés, ami már csak azért is kíváncsivá tett, mert érdekelt, hogy mit hozhat ki azokból a helyszínekből egy világszerte elismert fotós, ahol én évek óta készítek képeket. Szerencsére, azért hasonló módokat választottunk ki a fotókhoz ezalkalommal is, de szó se róla, rengeteget tanultam tőle most is.

Az alapoktatást követően, idén is Budapesten került sor a haladó képzésre. A két nap során rengeteg szuper fotót készítettünk a Várban sétálva, remek társaságban, több modellel dolgozva.

A kedvenc képeimből hoztam egy kis válogatást:

Déber Gábor

Szólj hozzá!

Az e-mail címdet bizalmasan kezeljük. A *-al jelölt mezők kitöltése kötelező!