Páros fotózás téli hidegben, tavaszi szerelemmel

Ha szeretnétek klassz, közös fotókat készíttetni magatokról, amelyeken látszik, mennyire szeretitek egymást, nincs olyan hideg, téli idő, ami egy hozzáértő fotóssal ezt megakadályozhatná. Sokan félnek attól például, biztosan „ott fogunk dideregni”, szürke az ég, amitől „sötétek lesznek a képek”, nincsenek virágok, levelek, „nincs hangulata” – pedig nem is tévedhetnének nagyobbat. Pusztán rutinra (a beállításokban, speciális javítások tekintetében), jó helyszín ötletekre (beleértve itt a jól átgondolt “B” tervet esőnapra), a köztetek lévő összhangra, mosolyokra, valamint egy csipetnyi bolondozásra való hajlandóságra lesz szükség az őszinte fotókhoz. Amiken a köztetek lévő kémia épp olyan élővé varázsol mindent, mintha egy tavaszi rét közepén álltunk volna meg. Ilyen téli fotózást szerveztem meg Katának és Mehdinek még karácsony előtt, ahol egy varázslatos belső helyszín és a téli vásárok világításainak ragyogó fényeire építve készültek a fotók.

A pár a fotók mögött

Kata még a tavalyi év folyamán keresett meg, hogy ráérek-e karácsony előtt néhány képet készíteni párjával Mehdivel, akivel Marokkóban élnek. A fotózást szerették volna egybekötni a karácsonyi látogatással Kata szüleihez, így gyorsan le is fixáltunk egy dátumot budapesti helyszínnel, december 22-ére. Bár nem riadtak vissza a hidegtől, az egész sorozat nem a szabadban készült, először az Iparművészeti Múzeumban fotóztam néhány képet bemelegítésként (csodálatos helyszín, elképesztő fényekkel, bármikor tökéletes választás).

Miután ezzel a kis bemelegítéssel megvoltunk, a Vörösmarty téri karácsonyi vásár felé vettük az irányt. Szerencsére, Mehdi Marokkóban reklámfilmeket készít, így a kreatív tervezésben sem kellett sokat bajlódni az indoklásokkal, a hideggel dacolva mindenben benne voltak, hiszen tudták a háttérben megjelenő karácsonyi fények miért érik meg a kitartást. Bár hideg volt és este, ahogy a képeken is látszik, itt éreztek rá igazán, hogy mit is szerettem volna viszontlátni tőlük. Ez a fotókon meg is hálálta magát. 🙂

Mit érdemes tudni egy páros fotózásról ilyen feltételek mellett?

  • Nem kell aggódni a sötét miatt: hiszen nagy fényerejű lencsékkel viszonylagos sötétben is jó képek készülhetnek.
  • Viszont ismerni kell a retusálás ehhez kapcsolódó trükkjeit: nagyon szeretem az esti képeket, de az utcákon a különböző színű világítások furcsa bőrszínt eredményeznek, ezt alapos utómunkával lehet kiegyenlíteni.
  • Egy-egy ilyen fotózás elején, amíg “össze nem melegedünk” sok kép kerül a kukába, viszont amikor kialakul az összhang, egymást követik a jó és vidám képek, amelyek közül inkább már a kedvencek kiválasztása jelenti a feladatot.
  • Mindig kell egy jó “B” terv: fotózások esetében tavaszi vagy nyári hónapokban is kell egy vészforgatókönyv esőnapra, különösen igaz ez télen, ahol a hideggel súlyosbítva ez minden tervet keresztülhúzhat. Ilyenkor vagy várunk egy kicsit vagy eleve keresünk egy “B” időpontot is az elején. Számításba jöhet még belsőtér is alternatívaként, hiszen egy szép étterem, kávéház, szálloda is tökéletes háttér lehet a fotókhoz.

Komolyak legyetek vagy épp bolondosak?

Erre nincs bevált recept, a helyszínek és a pár jelleme határozza meg minden esetben, hogy mikor milyen fotók készülnek. Csak legyetek önmagatok, szeressétek egymást, a többit beállítom. 🙂

U.i.: Ha még nincs ajándékötleted, de szeretnél valami aranyos meglepetést adni Valentin-napra, egy ilyen fotózás tökéletes lehet. Küldj levelet ezzel kapcsolatban és mesélek a lehetőségekről, részletekről! 

Tetszett, amit olvastál?

Ismerkedj meg jegyesfotózásaim világával! Vagy, ha kérdésed van, küldj üzenetet!

Déber Gábor

Szólj hozzá!

Az e-mail címdet bizalmasan kezeljük. A *-al jelölt mezők kitöltése kötelező!