Nincs eső, ami legyőzhetné az őszinte mosolyt – Kamilla & Gábor

Ahogy az élet megannyi területén, úgy az esküvők kapcsán is általában két nagy csoportra oszlanak az emberek. Akadnak, akik szeretnek mindent a legutolsó részletig megtervezni és akkor vannak elemükben, ha minden a terv szerint, katonás rendben halad. A másik csoportba azok a párok tartoznak, akiknek a legfontosabb, hogy megéljék a pillanatot és mindig megvan bennük valami különös derű, ami egy mosollyal átsegíti őket bármin. Mielőtt bárki félreértené, nem sorolom egyiket sem a másik elé. Pusztán lenyűgöz az a hatalom, amit az utóbbi típusú kapcsolatokban a felszabadult mosolyok és bolondozások rejtenek. Ami képes még azt is felülírni, ha a napot amúgy elmossa az eső. Ilyen volt Kamilla és Gábor esküvője, akiknek júliusban fotózhattam a készülődés, a szertartás és a kreatív fotózás személyes pillanatait. Az ő napjukból hoztam egy kis válogatást, hatalmas mosolyokkal.

Kamilláék személyében egy végtelenül felszabadult párossal ismerkedhettem meg. Jó hangulat, rengeteg mosoly és semmi stressz. Ők azok (és remélem, nem haragszanak meg érte), akikre az ember boldogan mondja, hogy „lököttek”. De tényleg, a szó legjobb értelmében! Az esküvőjüknél ez a lazaság a fotós kiválasztásában is meglátszott, hiszen a szertartás előtt másfél hónappal találkoztunk, ahol gyorsan megbeszéltük a jegyesfotózás és az esküvő napjának részleteit is.

Csak természetesen

Gondolom nem meglepetés, hogy a vidám fesztelenség határozta meg a fotózások hangulatát is. A jegyesfotózásukon eleinte beállítottam őket néhány kép erejéig, de hamar kiderült, hogy sokkal jobb, ha hagyom őket ebben a tekintetben is kibontakozni. A természetüknek hála, az őszinte mosolyok megvoltak, a többit pedig egy kis bolondozással tökéletesen hozzátették. Bár háromszor annyi kép készült, mint más fotózásokon, azzal búcsúzhattam el, hogy az anyag erős lett. Sőt, annyira jó ötleteik voltak, hogy azokat azóta más párokkal is kipróbáljuk. Persze, azt is felírtam magamnak, hogy azért nem árt, ha bekészítek az esküvőre néhány extra memóriakártyát… 🙂

Vidám esküvő az esőben

Az előbbi lezserség szerencsére a Nagy Nap idejére is kitartott, ugyanis az égiek nem kedveztek nekünk – egész nap szakadt az eső, plusz a készülődés is megcsúszott. De mindez a hangulatot egy szemernyit sem befolyásolta, sőt, a fotókat elnézve szinte észre sem vehető.

Egy nyugodt pillanatban elraboltam őket 10 percre az egyik napernyő alá, ahol végre sikerült összehozni a fotókhoz minden további lényeges hozzávalót is: volt természetes fény és még csak meg sem áztunk érte.

Az esküvő utáni héten, egy gyönyörű, nyári vasárnap délutánon készítettük el a kreatív sorozatot. A laza hangulat mellett itt már a fények is a mi oldalunkon álltak.

Tetszett, amit olvastál?

Ismerkedj meg esküvőfotózásaim világával! Vagy, ha kérdésed van, küldj üzenetet!

Déber Gábor

Szólj hozzá!

Az e-mail címdet bizalmasan kezeljük. A *-al jelölt mezők kitöltése kötelező!