A menyasszonyi sminkfotózás saját kisbolygója

Szép menyasszony, mutatós sminkek, jó fotós, klassz fények. Ha mind adott, vajon garantáltan hibátlan smink- és portréfotók készülnek? Csak akkor, ha tudjuk, milyen speciális igényei lehetnek egy sminkfotónak illetve, hogy miben tér el a menyasszonyról készített egyéb arckép, egész alakos fotó normál készítésmódjától. Gali Reni sminkes két tanulóját hozta el hozzám az óráikat záró vizsgafeladatok részeként. Így a lányok gyakorlatban is kipróbálhatták, milyen egy fotóssal élesben együtt dolgozni, mire kell figyelniük, hogy a sminkjeikből és a menyasszonyokból is a maximumot hozzák ki a képeken. És persze, rengeteg szuper fotót is készítettünk. 🙂

Gali Reniről már meséltem korábban is itt a blogon. Szeretem, ha ő készíti a sminket az esküvői fotózásokra, mert a garantáltan nyugodt készülődést gyönyörű, fotó-kompatibilis sminkek követik. Ő keresett meg néhány hónapja, hogy lefixáljunk egy időpontot egy vizsgafotózáshoz, ahol azt szerette volna megmutatni a tanítványainak, milyen, ha egy sminket éles helyzetben, kültéren fotóznak.

Mi lehet ebben olyan izgalmas?

Bár kevesen gondolnák, de a menyasszonyról és a vőlegényről készülő esküvői képek és egy smink befotózása eltérő megközelítést kíván. Ugyanis míg egy portrénál, páros fotónál a természetességen, az érzelmeken, emberi kapcsolatokon van a hangsúly (hiszen az emberek a főszereplők), addig a sminkfotóknál a bemutathatóságon (mert a smink a főszereplő).

Ez azt jelenti, hogy az utóbbinál a pillanat varázsát feláldozzuk a cél érdekében: erős megvilágítást használunk, hogy kiemeljük a sminket, megmutassuk a részleteit, mindezekhez pedig kitartott pózokat kérünk a modellektől.

A sminkfotók speciális feltételei mellett a másik irányból is végigvettük a dolgokat: a tanulók megnézhették azt is, hogy a természetes hatású esküvői fotók készítésénél minek kell a munkájukkal megfelelniük (ellensúlyozni kell, hogy a természetes fény levesz a sminkből, lehetnek csak a fotókon látható hibák stb.). A jó smink amellett, hogy szépen mutat, órákkal lerövidítheti az utómunkát egy esküvői anyagnál, így tényleg érdemes ezekre figyelni.

Készítettünk néhány fotót a stúdióban a munkálatokról, majd a közeli parkban befotóztuk Anett és Anna segítségével a kész sminkeket.

A teret körbefogták az emeletes házak, ez a fények és a kompozíciók tekintetében kihívást jelentett, de a softboxok puha fényének hála, amivel szépen körbeöleltük a modellek arcát, nem volt panasz a végeredményre.

De erről meséljenek inkább a képek! 🙂

Fotók: Déber Gábor Az Esküvőfotós
Haj: Nebl Mária fodrász
Ruha: Hániel Esküvői Ruhaszalon
Csokor és hajdísz: Flora Kosch virágkötészet

Tetszett, amit olvastál?

Ismerkedj meg esküvőfotózásaim világával! Amennyiben kérdésed van, küldj üzenetet, örömmel válaszolok!

Déber Gábor

Szólj hozzá!

Az e-mail címdet bizalmasan kezeljük. A *-al jelölt mezők kitöltése kötelező!

10 − 5 =