Látványos fotók a szülői háznál – Ivett és Laci, no meg Darth Vader

Egy dolgot sosem szabad elfejteni: az esküvői képekkel a legfontosabb, hogy boldog emlékeket örökítsünk meg, nem hibátlan divatfotókat készítünk. Az ilyen őszinte sorozat elkészítésében két fontos segítségünk lehet. Az egyik a látványos helyszín (egy szép park, előkelő hotel, hangulatos kastély, lenyűgöző természeti környezet) hiszen egységessé és felejthetetlenné teszik az anyagot. A másik a pár arcán tükröződő érzelmek, amelyek életre keltik a fotókat. Ez szólhat egymásnak, annak, hogy sikerült a nagy napot a választott színhelyen lebonyolítani, vagy az ott, korábban megélt pillanatoknak. Utóbbiak hatalmas erővel bírnak és képesek rendkívülivé tenni még az elsőre olyan hétköznapinak tűnő tereket is, mint a családi ház és annak kertje. Ilyen esetben persze nem árt egy kis fotós ravaszság se a kompozíció és a látványos apróságok megtalálásában, hiszen ezektől működik a varázslat. Ivett és Laci fotózásánál, ahol ezt az utat követtük, azt hiszem nem volt okunk panaszra (főleg olyan tüneményes vacsoravendégekkel, mint egy ifjú Jedi mester, de erről később még mesélek). Ebből az anyagból hoztam most egy kis válogatást.

A boldog gyermekkor emlékeinek ereje

Ha azt hinnéd, hogy a szülői háznál készített képek aranyosak lehetnek ugyan, de látványosak semmiképp, ki kell, hogy javítsalak. A lényeg a látásmódban rejlik: találjunk olyan beszédes apróságokat, melyeket kreatívan használhatunk fel. Egy fotó klassz megkomponálásához ugyanis épp úgy támaszkodhatunk grandiózus látnivalókra, mint jelentőségteljes részletekre, amelyek képesek élővé tenni a fotót, megszólítani annak nézőit.

Ivett és Laci az utóbbi megoldást választotta: Solymárra, Ivették családi házához hívtak fotózni, melyhez a menyasszony rendkívül kötődik. Az előzetes beszélgetésünk során elmondta, boldogan emlékszik vissza az itt megélt gyermekévekre, ezért fontos volt számára, hogy élete új fejezete is kapcsolódjon ehhez a helyhez. Hamar kiderült: nem is lehetett volna ennél jobb ötletet kitalálni az alkalomra.

Édes sztárvendégek: mancsos násznagy és egy apró Sith nagyúr

Ivették esküvőjére szűk körben, családias szertartás keretében került sor, ahol a menyasszonyi sminket Ivett testvére, míg frizuráját egy barátnője készítette, akik munkáját tényleg dicséret illeti.

Az internet vastörvénye, hogy gyermekkel és aranyos kutyával bármit elég közel lehet vinni a szívekhez. Ha mindez olyan amúgy is személyes történetnél valósul meg, mint egy esküvő, garantált a siker. Főleg, ha a „mancsos tanú” kap saját ünnepi szerelést is és nem bízunk rá kivitelezhetetlenül bonyolult feladatokat. Ivettnél és Lacinál ez pont így történt.

A fotózást a háznál kezdtük, ahol az ifjú pár mellett a család örökmozgó, apró termetű kutyáját, Pamacsot is lencsevégre kaptam. Mint megtudtam, a házi kedvenc annyira hiperaktív, hogy az eddigi próbálkozások dacára még nem sikerült róla igazán jó fotót készíteni. A feladatot nehezítette Pamacs éjfekete színe és a sebessége. E két tulajdonság együttállása megfelelő tapasztalat és felszerelés nélkül az esetek többségében elmosódott képeket eredményez. Ennek ellenére vállaltam a kiegészítő küldetést, amit mindenki örömére sikerrel zártunk.

Miután végeztünk a háznál, elszakadva kissé a családi háttértől, természetes környezetben, egy mezőn folytattuk a képek készítését. Itt egy Fiat Oldsmobile is várta a párt. A kreatív fotók egy részének a veterán járgány lett a hangulatos kiegészítője, de itt is volt személyes szál, ami mindezt élővé tette.

Ezt követte a templomi szertartás, majd a vacsora, ahol nem kisebb formátumú vendég tűnt fel spontán, mint maga Darth Vader. Ivették vendégseregének vidám sürgés-forgása ugyanis magához csalogatott egy kisfiút, aki a helyszínre az eseménytől függetlenül szüleivel, és Jedi maszkjával érkezett.

A fotózás egyik aranyszabálya: ha az élet klassz témával kínál, bűn nem kihasználni. Így az örömapa leleményességének hála, egy szelet tortáért cserébe született néhány fotó vőlegénnyel, menyasszonnyal és a vidám Sith nagyúrral közösen.

Ebből hoztam a mostani alkalommal egy kis válogatást.

Tetszett, amit olvastál?

Ismerkedj meg esküvőfotózásaim világával! Amennyiben kérdésed van, küldj üzenetet, örömmel válaszolok!

Gábor

Szólj hozzá!

Az e-mail címdet bizalmasan kezeljük. A *-al jelölt mezők kitöltése kötelező!

három × 1 =