Hogyan lehetnek álomszép esküvői fotóid, ha rettegsz a fényképezőgéptől?

A legtöbb menyasszony kislány kora óta álmodozik arról, hogy az esküvője napján mesebeli hercegnőként megy férjhez. Nyugodtan bevallhatod, ha te sem vagy kivétel, hiszen kevés olyan tündérmesével találkozunk az életünk során, ami szemernyit sem fakul gyermekkorunk óta. Az esküvő pedig pont ilyen. De hogyan váltsd valóra mindezt, ha nem mozogsz gyakorlottan nagy ruhákban, a fényképezőgép előtt, vagy ha „rólad sosem készülnek jó képek”? Először is ne ess kétségbe! Van néhány alapszabály és trükk, amit ha szem előtt tartasz, valamint megtalálod a stílusotoknak megfelelő, profi fotóst, akkor szerelmetek képekbe zárt regénye biztosan boldog véget ér! Következzenek a tudnivalók!

#1 Sose felejtsd el, hogy a fele királyság már a tiéd!

Jusson eszedbe, te már megtaláltad a herceget a saját történetedhez, így ő biztosan ott lesz, hogy feloldjon a fotózás során. Amennyiben követitek a fotósotok instrukcióit, az esküvői páros fotók elkészítése inkább játéknak hat majd, mintsem nehéz pózok monoton megvalósításának.

#2 A királyság másik felét sem nehéz megszerezni!

Lehet, hogy úgy érzed, a családi fotókon vagy a kirándulásaitokon készült képeken nem az igazi a megjelenésed, de ennek nincs jelentősége az esküvőtök kapcsán. Ott ugyanis több szakterület profi szolgáltatói segítenek majd valóra váltani az elképzeléseidet. A szalon a méreteidhez igazítja a ruhát, a smink kiemeli a vonásaidat. A fotósod pedig tudja, hogy milyen szögből, tartással készítsen rólad előnyös képeket. Ismeri a fény természetét, aminek helyes használata adja az életteli képek alapját. Az átadás előtt finomít, retusál még az anyagon, így minden elem tökéletes összhangba kerül a képeken.

#3 Valódi mesék a csodák földjén íródnak

Esküvői helyszínnek érdemes olyat választani, amihez kötődtök, emlék fűz benneteket, vagy azonosulni tudtok a stílusával, hiszen így érzelmekkel töltődnek fel a pillanatok. A legjobb, ha kis távolságon belül ugyanúgy elérhető zöld terület vagy egy hangulatos tér, mint beltér. A kinti helyszínek esetében az esti órákban, 5-8 között lehet a legszebb képeket készíteni.

#4 Minden meséhez jár tündér keresztanya (vagy apa)

A képekbe zárt meséknél ő a fotósotok. A varázserejét szaktudása mellett annak a figyelemnek köszönheti, amit nektek szentel. Ehhez lényeges a jegyes fotózás, ahol összeismerkedhettek, átbeszélhetitek, mit szeretnétek viszontlátni, mi az a stílus, aminek örültök. Kipróbálhatjátok a pózokat és témákat, amivel megtöltitek majd az esküvői albumot. Ha jól választotok, akkor a hibátlan képek elkészítése mellett segíteni fog abban is, hogyan lehettek úrrá a rohanáson, az esetleges váratlan helyzeteken a nagy napon úgy, hogy ebből a képeken se látszódjon semmi.

Ha pont ilyen tündérmeseként gondoltátok el saját esküvőtöket is, akkor ismerkedjetek meg a munkáimmal és küldjetek üzenetet! Jó készülődést és happy endet kívánok! Déber Gábor az esküvőfotós.

Tetszett, amit olvastál?

Ismerkedj meg esküvőfotózásaim világával! Amennyiben kérdésed van, küldj üzenetet, örömmel válaszolok!

Gábor

Szólj hozzá!

Az e-mail címdet bizalmasan kezeljük. A *-al jelölt mezők kitöltése kötelező!

3 + tizenhat =