Esküvőbe zárva vár a balatoni nyár: Barbara és Gábor

Kék víz, hófehér vitorlák, arany napnyugta a mólók felett. A Balatonban azt szeretem, hogy mindössze néhány alapvető hangulatelemmel képes olyan varázslatot életre hívni, amit mindegy hányszor fotózunk vagy élünk meg, sosem válik unalmassá. Ugyanez teszi szuper esküvői helyszínné is, hiszen míg a korábbi sorozatok képeiből előre láthatjuk a lehetőségeket, működőképes beállításokat, addig valahogy mindig képes személyes történetté formálni a fotózás perceit a párokkal. Legutóbb Barbarának és Gábornak készítettem sorozatot a tó partján Siófokon és Lellén, a képekből egy összeállítást az aktuális Esküvő Classic magazinban is megtalálhatsz majd.

Apró, személyes pillanatok

Bár a helyszínek is látványosak voltak, az összhang is említést érdemel, ami a menyasszony és vőlegény segítőikkel közös készülődését jellemezte. Sikerült több aranyos, személyes apróságot az ideális pillanatban elkapni. Ezek közül a fiúk együttes nyakkendő igazítása vagy a lányoknál az ölelés pillanata nagy kedvenceim a képek közül.

Csodaszép tópart

Persze, bűn volna a magát a partot kifelejteni a történetből. Nagybetűs balatoni esküvőben volt részem, ahol a készülődésnek és a ceremóniának Siófok, azon belül a Balaton Hotel adott otthont. A külön napi kreatívot eredendően vasárnapra tűztük ki, de a rossz időre való tekintettel inkább átszerveztem a hetem. Ennek hála, már semmi nem állhatott a zavartalan tóparti fotók és közénk a folytatásban.

Hétfőn verőfényes napsütés és békés kék víz várt ránk a lellei kikötőben, ahol a fehéren ringatózó hajók álltak sorfalat a párnak. A naplementében gyönyörűen kirajzolódott az északi part és szemben Badacsony körvonala. A magyar tenger ismét bizonyította, nem lehet ráunni.

A helyszínen több divatlapos hangulatú, kicsit modelles beállítást is kipróbáltunk ügyes megvilágítások mellett, ami tetszett a párnak, és ami még fontosabb, jól is állt nekik. Az egyik hajót is használni tudtuk, a környezet a menyasszonyból és csodaszép Dalaarna ruhájából is a legjobbat hozta ki.

A technika

Ahhoz, hogy ezeket a mólós, jachtklubos hangulatú fotókat el tudjuk készíteni, a természet erőforrásai mellett a technika eszköztárát is be kellett vetnem. Mozgatható stúdiószettel érkeztem a fotózásra, ugyanis a megfelelő kontraszthoz a legtöbb fotót műfénnyel kellett bevilágítanom.

Hogy elkerüljük a hunyorgást, nappal szemben nem készülhettek képek, míg háttal a napnak az alakok formátlanná, az arcok sötétebbé válhatnak megfelelő megvilágítás nélkül, ezzel párhuzamosan az amúgy szép kék ég pedig kiéghet. Ezt előztük meg a vakuk használatával, aminek hála minden egyformán élettel teli és kellően dinamikus lett a fotókon

Az anyagból egy válogatással az aktuális Esküvő Classic magazinban is találkozhatsz majd, ahol főként a stílust bemutató részletfotókon lesz a hangsúly.

Köszönöm a felkérést és a bizalmat, még egyszer sok boldogságot kívánok!

Tetszett, amit olvastál?

Ismerkedj meg esküvőfotózásaim világával! Amennyiben kérdésed van, küldj üzenetet, örömmel válaszolok!

Gábor

Szólj hozzá!

Az e-mail címdet bizalmasan kezeljük. A *-al jelölt mezők kitöltése kötelező!

1 × 4 =